ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

17 mei 2018 ‘Monreal’

HIER ZIJN WE MEE BEZIG

17 mei 2018 – dankzij het meewerkende weer werd het bezoek aan het dorpje Monreal een succes. Zonder jassen konden we het dorpje en de beide burchten bekijken en wandelen.

De tekst en de foto’s komen nog en de foto’s die al uitgezocht zijn staan hier.

Op de terugweg . . . → Lees meer over: 17 mei 2018 ‘Monreal’

6 mei 2018 ‘Niederburg Manderscheid’

6 mei 2018 – nadat we de Oberburg beklommen en bekeken hadden liepen we terug; het bruggetje over de Lieser over en daarna richting de Niederburg aan de toegangsweg van Manderscheid.

De Niederburg ligt strategisch op een rotsachtig soort van schiereiland in de Lieser, waardoor er aan 3 kanten water is. De Niederburg is een . . . → Lees meer over: 6 mei 2018 ‘Niederburg Manderscheid’

6 mei 2018 ‘Oberburg Manderscheid’

6 mei 2018 – Manderscheid heeft 2 burchten; deze Oberburg en de Niederburg. De Oberburg is het oudst, maar hoe oud is niet bekend. Het plaatsje Manderscheid wordt al in 973 in een akte vermeld, maar de Oberburg pas later. Aangenomen wordt dat de burcht rond 1141 – 1146 is gebouwd. 

Zoals zoveel burchten in . . . → Lees meer over: 6 mei 2018 ‘Oberburg Manderscheid’

“vergeten” wandeling naar Kövenig

9 juli 2017 / april 2018 – bij het opruimen van de computer kwamen we nog foto’s tegen van een “vergeten” wandeling naar Kövenig. Jaarlijks wandelen we minstens 1 keer de heuvel op naar Mont Royal en dit keer liepen we aan de andere weer naar beneden richting het dorpje Kövenig.

Als je Kröv . . . → Lees meer over: “vergeten” wandeling naar Kövenig

Hochwasser in Kröv

7 & 8 januari 2018 – zelfs anno 2018 kan de in de zomer zo gezellige Mosel voor overlast zorgen. Deze filmpjes op YouTube tonen aan dat het niet-wonen op de begane grond niet voor niets is.

Video met o.a. Kröv en Ürzig: klik hier. Video over Bernkastel-Kues: klik hier. Nog een video van Kröv: . . . → Lees meer over: Hochwasser in Kröv

9 & 10 oktober 2017 ‘Museum Rheinstein’

9 & 10 oktober 2017 – tijdens ons verblijf in Burg Rheinstein was er volop gelegenheid om het museum in de voormalige woontoren te bezoeken. Hieronder wat foto’s die we daar gemaakt hebben.

9 & 10 oktober ‘Burg Rheinstein’

9 & 10 oktober 2017 – we verruilden Kröv an der Mosel voor Trechtingshausen am Rhein, en om iets preciezer te zijn: Burg Rheinstein. We gingen er met de auto naar toe, die we bij de rivier parkeerden. De rest moesten we lopen over een zigzagpad wat behoorlijk steil omhoog liep.

Gelukkig hadden . . . → Lees meer over: 9 & 10 oktober ‘Burg Rheinstein’

Burg Reichenstein

9 oktober 2017 – via het bos en het Morgenbachtal, waar de Morgenbach doorheen loopt, wilden we van Burg Rheinstein naar Burg Reichenstein lopen om die te bekijken. Dat verliep anders, want de burcht was dicht. We konden de burcht alleen vanaf de buitenkant bekijken en zijn toen maar naar Trechtingshausen en Bingen gelopen . . . → Lees meer over: Burg Reichenstein

Wandeling Rheinstein (2)

10 oktober 2017 – na de lange wandeling van de gisteren, stond er vandaag een kortere wandeling op het programma, omdat we ‘s middags nog naar Burg Reichenstein wilde gaan.

We liepen nu langs de achterkant van Burg Rheinstein en de eerste halte was een oude wachttoren. Het gebouwtje zelf was niet zo . . . → Lees meer over: Wandeling Rheinstein (2)

Bingen am Rhein

9 oktober 2017 – tijdens een wandeling vanaf Burg Rheinstein kwamen we eerst in Trechtingshausen en daarna liepen we langs de Rhein naar Bingen. Na het bordje Bingen was het nog een aardig stukje lopen naar de stad zelf.

Na een oud seinhuis op een brug kwamen we eerst door het Park am . . . → Lees meer over: Bingen am Rhein