ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 13 augustus 2015

13 augustus 2015 – de weervoorspellers doen er voor vandaag weer een paar graden bij, want de temperatuur kan oplopen tot 36 graden. Dat er later op de dag ook wat regen e.d. voorspeld is, is geen verrassing. Voor de tuin kan het geen kwaad, maar we moeten wel nog wat weggraven voor een betere waterafvoer.

Tot voor de koffie was het nog net niet te warm om in de zon te werken. We hebben gewerkt aan de zijkant van de trap en de border. Later op de dag toen het wat bewolkter was konden we er weer werken.

De dagelijkse T-Paint werkzaamheden hebben we ook weer gedaan; nog een keer of 2 en het plafond is af.

Voor de boogdeur hebben we 2 tegels gelegd en een begin gemaakt met het verbeteren van de waterafvoer. Hiervoor hebben we een ondiepe geul gegraven die het water naar de zijkant van het huis moet afvoeren en dan langs het huis naar het afvoerputje. Met de waterpas hebben we gecontroleerd of het water de goed kant op loopt en dat zou het geval moeten zijn.

In de gang hebben we het kozijn van de putdeur rood gemaakt en ook meteen de bovenrand van de put meegenomen. Daarna was het kozijn van de kelderdeur aan de beurt (waar de lelijke grijze verf enorm aan het afbladderen was) en de kans is groot dat we de rand van de trap ook nog gaan doen.

In de Scheune zijn begonnen met het maken van een 400V (380V / krachtstroom) aansluiting. Het stopcontract en de kabel naar boven zitten er en morgen gaan we de rest doen zodat de elektroman dit ook aansluiten.

De voorspelde regen kwam en vanaf middernacht viel het met bakken uit de lucht.

Leave a Reply