ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 10 oktober 2015

10 oktober 2015 – de lucht was blauw, het was droog en met 10 tot 18 graden en voorspelde zon kan het een mooie herfstdag worden. Dat werd het ook wel, zeker als de zon scheen.

Het grootste deel van de dag hebben we buiten gewerkt.

Het kastanjevalseizoen is weer begonnen en dat betekent dat ze ook naar beneden rollen en terecht komen onder struiken waar ze uitschieten. Dat willen we proberen te voorkomen door de kastanjes een bepaalde kant op te laten rollen, zodat we ze makkelijker kunnen oprapen.

Om het speciale voegmiddel voor natuursteen te proberen hebben we weer een paar treden van de trap gevoegd. Van de 10 zijn er nu 3 gedaan.

Het was ook weer tijd voor de jaarlijkse snoeibeurt van de knotvlierbes. Dat doen we omdat hij anders weer veel te groot wordt. Nu is het goed bij te houden en met de ladder kunnen overal makkelijk bij. We gaan ervan  uit dat hij ook dit keer weer uitschiet.

Intussen was het iets frisser geworden en gingen we ook binnen werken. In de gang hebben we wat geëxperimenteerd met mee genomenverf, maar de kleuren bevielen toch niet helemaal. We blijven dus bij de eerder gekozen kleuren.

Daarna hebben we weer wat  stuuksel afgekrabd in de slaapkamer om de oude sjabloontekeningen eronder zichtbaar te maken. Dit is een tijdrovend priegelwerk wat je niet te lang achter elkaar moet doen.

Linksachter in de tuin stond een hazelaar van een meter of 8 hoog. De boom (of eigenlijk bomen, want er waren meerdere uitschieters) stond ingeklemd tussen een vlierbes (al eerder gesnoeid) en een pruimenboom (staat er nog wel). Al die bomen zijn nooit gesnoeid en groeien door elkaar heen. Het enige is dat ze felle zon in de zomer tegenhouden, maar eronder groeien eigenlijk alleen bramenstruiken.

We willen er een andere fruitboom neerzetten en daarvoor moest om te beginnen de hazelaar weg. Gewapend met Wiedehopfhacke, bijl, spa en zaag gingen we de boom te lijf. Nadat we de takken en de boom tot op 2 meter hoogte afgezaagd hadden, gingen we stronk uitgraven. Dat veel niet mee met al die wortels, maar een paar uur later waren de stronken eruit.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.