ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 9 juli 2017

9 juli 2017 – ook vandaag kan het weer boven de 30 graden worden, maar de kans op buien, stormvlagen en hagel wordt de komende dagen wel groter.

Voor vandaag stond het op z’n plaats leggen van het aanrechtblad op het programma. We hebben eerst gekeken of het goed lag en hier en daar wat beton weg geschraapt. Toen we tevreden waren hebben we er montagekit opgedaan en hem definitief op z’n plaats gelegd. Vastschroeven of vastklemmen gaat niet en als alternatief hebben we er hout en zakken opgelegd. Er ligt een dikke 100 kg op en dat moet genoeg zijn. De kit kan rustig uitharden en de volgende keer schroeven we het blad vanaf de onderkant ook nog vast.

‘s Middags zijn we naar Kövenig gelopen, want daar waren we al een paar jaar niet meer geweest. Het is een onderdeel van Kröv en het ligt aan de andere kant van Mont Royal. Hoewel het dorpje maar ongeveer 170 inwoners heeft, is er wel een treinstation. Het is ook een oud dorpje; al in 100 na Chr. verbouwden de Romeinen er wijn en al in het jaar 752 wordt het voor het eerst in een oorkonde genoemd.

Hier vast de eerste foto, net na vertrek uit Kröv en de rest komt binnenkort.

 

1 comment to Nieuws 9 juli 2017

Leave a Reply