ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 15 september 2017

15 september 2017 – een temperatuur van 11 tot 18 graden en de nodige regenbuien gaven aan dat de zomer voorbij lijkt te zijn en dat het herfst is. Niet leuk, maar je doet er niets aan.

De dag begon met het afkrabben van beglazingskit van het losse raam. Daarna hebben we het opgeschuurd en in de grondverf gezet.

Het dressoir in de woonkamer hebben we een paar jaar geleden meegenomen. Doordat het afdekzeil lek was is het tijdens het transport nat geworden en beschadigd. Daarna is er nog een keer kokend water overheen gekomen en zaten er aan 2 kanten beschadigingen. Die hebben we nu gerepareerd.

De buitenkant van het kozijn van het zijraam van de slaapkamer hebben we gerepareerd met Reparaturspachtel (bij de aansluiting met de stenen vensterbank) en houtrotvuller. Gelukkig droogt dat spul snel zodat het in de grondverf gezet kon worden.

Ooit kon de aanhanger in de garage en dat was erg makkelijk met uit- en inladen van spullen en zooi. Inmiddels stond de garage vol met andere dingen, waaronder een pallet met zakken leemstukmiddel en -nog erger- een pallet met leemstenen.

We wilden de pallet opschuiven, maar daarvoor moest er eerst een andere pallet verplaatst worden. Dat ging snel en ook de zakken op een andere pallet leggen ging ook probleemloos. Daarna was het tijd voor het echte werk. Het plan was om een dikke plank onder de pallet met leemstenen te leggen en die aan een kant op te tillen met de dommekracht. Vervolgens een plank met wieltjes (‘hondje’) er onder en dan hetzelfde aan de kant. Hiermee zou het mogelijk moeten zijn de pallet op z’n plaats te rijden en neer te zetten.

Het ging geheel volgens plan, totdat de wieltjes dwars  stonden door de ruwe ongelijke betonvloer en vervolgens afbraken. Met een hondje, twee transportbandrollen en een koevoet hebben we de pallet de laatste meter vooruit gewrikt en op z’n plaats gezet. Het is dus wel gelukt, maar je moet niet vragen hoe. Gelukkig lukte het vandaag, want om hier morgen weer mee te klooien is geen leuk vooruitzicht.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.