ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 18 september 2017

18 september 2017 – met 10 tot 17 graden wordt het weer er niet beter op en 11 graden in de keuken is ook niet echt warm.

Na een 3e laag verf aan de buitenkant is het losse raam af. Morgen zetten we het terug en beginnen we aan het volgende raam. Ook hebben we nog een kozijn aan de niet-straatkant van de slaapkamer geverfd, zodat ook dat er weer even tegen kan.

Daarna ging voor het eerst in 2 jaar weer een zak Lehmunterputz open. Dit is de eerste stuclaag die op de leemstenen komt, in dit geval het vakwerk in de koeienstal aan de kant van de keuken. We hebben 5 vakken gedaan en morgen de rest.

 

Op de balken die we gisteren gelegd hebben, hebben we de stukken OSB plaat weer opgelegd. Het paste redelijk en na het vastschroeven ziet het er bijna uit als voorheen, alleen staat de ladder iets anders en is er een trappaal.

 

In het vakwerkje tussen de koeienstal en garage moesten nog bovenkanten komen. Het moeten er 4 worden en we hebben er vandaag 2 gedaan. Ze zitten met lange schroeven en hoekjes aan de staanders en de balken n het plafond vast. Morgen doen we de rest.

Leave a Reply