ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 20 september 2017

20 september 2017 – vandaag is het met maximaal 20 graden iets warmer dan gisteren en doordat de zon schijnt lijkt het nog mooier.

Waar nodig hebben we de ruitjes van het losse raam vast gezet met beglazingskit. Daarna hebben we het raamkozijn van de lagedeurkamer gelakt. Morgen de 2e laag en dan zijn dat kozijn en de 2 ramen af.

Het vakwerkje in de koeienstal wordt met leem gevuld. Op de onderkant en zijkanten van de vakken komen Dreikantleisten (driehoekige eiken latjes), die de leemvulling op z’n plaats moet houden.  Dit karweitje ging eigenlijk probleemloos en daarna konden we aan een soort balkje onder de staanders beginnen. We hadden toevallig een stuk hout liggen waar nauwelijks wat af hoefde.

Het vakwerk aan de kant van de keuken is al veel verder en daar hebben we op een aantal vakken weer een laag grove leemstuc gedaan. We moeten nog 1 vak, maar de steiger staat in de weg. In de vakken die we eerder gedaan hebben zitten wat scheuren, maar dit is standaard bij de eerste laag.

 

2 comments to Nieuws 20 september 2017

Leave a Reply