ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

28 juni 2018 ‘storten en stuken’

28 juni 2018 – de dag begon met mooi weer, maar er was volgens de voorspellers een kleine kans op een lokale bui.

De werkdag begon met stuken in de koeienstal; eerst een stuk muur en daarna Feinputz op de leemvakken van het vakwerk. De Feinputz is de laatste van de 3 lagen stucwerk voordat de verf erop kan. Die kon er nu nog niet op, maar we konden al weer eerder gestuukte delen van de muur verven.

Het 2e deel van het trapje van de garage naar de koeienstal stond ook op het programma. De bekisting hadden we de vorige keer al gemaakt, dus nu kon de inhoud erin. Het wordt een mengsel van beton en stenen die nergens anders voor te gebruiken zijn, maar voordat die erin kon, hebben we eerst een soort van drainage laag van kapotgeslagen stoeptegels en split neer gelegd. Daar overheen een laag plastic en toen kon het eerste beton erin.

Tussendoor gingen we even eten in de tuin en de lucht zag er dreigend uit. Het bleef bij dreigend, want er viel geen druppel. Mooi voor ons, maar minder mooi voor de tuin die wel water kan gebruiken.

Na het eten gingen we verder met trapje en het verven en rond 21:00 zat de bekisting vol met beton (7,5 zak van 40 kg) en steen (100 kilo?) en zat de werkdag er weer op.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.