ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

30 juni 2018 ‘halverwege de trap’

HIER ZIJN WE MEE BEZIG

30 juni 2018 – vandaag wordt het weer warm, met temperaturen van 24 tot 32 graden. Ondanks dat het de hele week warm is, blijven de dikke muren de warmte enigszins buiten houden. In de lente en herfst zijn we blij als het in de woonkamer boven de 16 uitkomt en nu is het 21 en ’s avonds 22 graden.

Als eerste gingen we weer een stukje stuken van de buitenmuur van de koeienstal. Om het stucwerk beter te laten houden, hebben eerst wat leem weg gekrabd.

De met leem gevulde vakken kregen een 2e laag Lehmweiß en zien er witter uit. Misschien doen we er nog een derde laag op om het echt wit te krijgen. 

Evenals gisteren hebben we een stuk muur geverfd en weer wat stenen in het zicht gelaten.

De 3 treden van gisteren hebben we nog even geschuurd met ander schuurpapier, omdat dat mooier was en daarna zijn we aan nieuwe treden begonnen. Dit waren treden die in de bocht van de trap zitten en daardoor een stuk groter zijn dan de recht treden van gisteren. Omdat ze ook veel minder recht waren, duur het een stuk langer en kwamen we niet verder dan 4 treden. Totaal 7 en daarmee zijn we halverwege de trap.

Een andere tree is de onderste tree van het trapje van de garage naar de koeienstal. We denken erover om leistenen neer te leggen in het stuk naast de houten drempel. Hierdoor loopt de muur als het ware door. Nu nog platte leistenen vinden en puzzelen.

’s Avonds zijn we naar de Mosel gegaan waar diverse optredens waren op het drijvende podium, als onderdeel van het Trachtentreffen. Ook Mosella en haar gevolg kwamen weer traditioneel aangevaren in een bloem en een schelp. Na de toespraak werden de lampjes losgelaten en begon de Winzerkapelle te spelen.

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.