ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

1 juli 2018 ‘Trachtentreffen‘

1 juli 2018 – voor de 65e keer vindt het Trachtentreffen plaats en wij weten niet beter dan dat de optocht op de eerste zondag in juli is. Vandaag dus. Gisteravond waren we al even naar beneden naar de Mosel gegaan en vandaag kwam de folkloristische optocht met deelnemers van diverse continenten langs ons huis.

Vanwege de optocht wordt de route autovrij gemaakt en dan proberen we altijd een foto van het huis met een autoloze straat te maken. Meestal lukt dat wel, maar nu staat er toch een auto op.

Voor het zover was hebben we nog opgeruimd, of eigenlijk verplaatst, want de koeienstal moet leeg zijn als we volgende keer de afwerkvloer erin willen gaan leggen.

Ook hebben we nog een klein beetje “echt” werk gedaan; de 3e laag leemverf op de vakken aan de kant van de garage.

We hebben nog even snel een paar pruimen geplukt en toen was het tijd voor de optocht.

De foto’s van het Trachtentreffen en de optocht van 2018 staan hier.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.