ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

12 augustus 2018 ‘er gebeurt altijd wel iets’

12 augustus 2018 – deze zonnige zondag was ideaal voor ‘Spaß auf der Gass‘, maar voor we daar naar toe gingen, hebben we eerst -zoals wel vaker op zondag- opgeruimd. Na een werkweek ligt er het nodige zaagsel en stof en stofzuigergeluiden zijn “toegestaan” op zondag.

Bij de check van de ankers van het deurkozijn bleek de helft (=2) goed vast te zitten, zat er 1 een beetje vast en 1 nauwelijks. Als de muur gerepareerd wordt en de 5 stokeinden worden ingemetseld, dan zou dat samen met de grote schroef aan de bovenkant en de ankers aan de onderkant voldoende moeten zijn om er een deur aan te hangen (denken we). Is dat niet zo, dan verzinnen we wel weer iets.

’s Middags zijn we naar ‘Spaß auf der Gass‘ gegaan, met de nodige liveoptredens op steeds wisselende plekken op straat. Ook was er genoeg te eten en te drinken.

Teruggekomen van het Straßenfest, was er nog tijd om wat aan de tuin te doen. Vooral planten (onkruid en klimop) die we niet wilden hebben waren de afgelopen weken behoorlijk gegroeid. Ook de hazelaar zat weer boven de toegestane hoogte, maar toen we die wilden kortwieken, zagen we dat de klimop die tegen en half op de muur aan de rechterkant zit, over een lengte van een paar meter van de muur afgekomen was. Waarschijnlijk is dit tijdens de laatste winderige regenbui gebeurd. Met heggenschaar en snoeitang hebben we het stuk losgeknipt van het deel wat nog vast zat. De klimop was de afgelopen decennia behoorlijk verwilderd en veel te breed geworden. Het streven is nu om te proberen het in de hand te houden.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.