ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

18 augustus 2018 ‘Oldtimer Traktorentreffen’

18 augustus 2018 – het weer doet een klein stapje terug met temperaturen tussen 20 en 28 graden.

Het kozijn van de buitendeur van de koeienstal stond op het programma, maar om hieraan te kunnen werken moest eigenlijk eerst de deur gedaan worden. De deur ziet er lelijk uit, maar was nog niet aan de beurt geweest, omdat andere dingen in de koeienstal nog slechter of lelijker waren. Die dingen waren inmiddels opgeknapt en nu is de deur het lelijkst.

De deur eruit halen ging pas nadat we de scharnieren losgeschroefd hadden en nadat ook de grendel eraf was, konden we de deur recht afzagen. Het is een eenvoudige deur van planken en om de kieren te dichten was er hardboard overheen gedaan.

Dit hardboard hebben we eraf gehaald en om de deur wat verloren stevigheid terug te geven, hebben we er 2 schuine planken ingezet. Daarna ging de deur terug en de volgende keer zetten we er latjes op om de kieren te dichten. Zelfs zonder die latjes ziet de deur er al ‘-tig’ keer beter uit.

Het stucwerk wat er het laatst op gekomen was, was droog genoeg om het te kunnen verven. Dit is een behoorlijk gepriegel, want de mooie stenen en het hout blijft zichtbaar. We verstoppen niet de complete oude muren achter een laag stucwerk, want het moet zichtbaar blijven waar ze van gemaakt en dat is in dit geval leisteen.

Nadat dit gedaan was, zijn we gaan opruimen, want een werkweek laat overal z’n sporen achter. Zeker als er geschuurd, gezaagd en geslepen wordt.

Vandaag eindige de werkdag vroeger dan anders vanwege de tractoroptocht. Ruim 1,5 uur lang reed er een lange rij oude tractoren door onze straat, die met hun enorme 1 cilinder dieselmotoren een grijze dieseldamp achterlieten en het spreken soms onmogelijk maakten.

Dit Oldtimer Traktorentreffen wordt elke 2 jaar georganiseerd en de deelnemende tractoren komen uit heel Duitsland en omringende landen als Nederland, België en Luxemburg. Er zaten zoals altijd weer de nodige mooie exemplaren bij, maar hele bijzondere hebben wij niet kunnen ontdekken.

Hier een deel van de foto’s van de optocht, de rest komt nog:

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.