ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

15 september 2018 ‘Wolfer Straßenfest’

15 september 2018 – vandaag kan de temperatuur oplopen tot 24 graden en komende week zou zelfs de 30+ gehaald kunnen worden.

Nu de droogte voorbij is en de tuin zich herstelt, slaat ook het onkruid weer toe. Gelukkig was het mooi weer en konden we de eeuwig durende strijd tegen het ongewenste groen hervatten.

In de koeienstal hebben we er een plafondafwerkrandje op gezet en 1 plank, om een idee te krijgen hoe dit staat. Het staat prima en we gaan de andere randjes maken. Die kunnen dan gebeitst worden voordat ze er definitief in gaan

In de gang konden we een kortgeleden gestuukt stuk muur verven, want alles was droog. Met het onderste en laatste stuk wachten we tot volgend seizoen en dan zou al het vocht er als het goed is uit moeten zijn.

Voordat we de deur tussen koeienstal en keuken erin gezet hebben, hebben we de lelijke groenige verf eraf gekrabd. Helaas zat er een even lelijke grijze verf onder en daar hadden we nu genoeg van. We hebben de deur eruit gehaald met de bedoeling hem wat op te schuren en daarna te verven. Dit liep wat anders dan gepland, want aan het eind van de werkdag was alle verf eraf. Dit zag er prima uit en nadat we er impregneerolie tegen schimmel en ongedierte opgesmeerd hadden, kon de deur weer terug.

’s Avonds zijn we naar Wolf gelopen, daar was het jaarlijkse Straßenfest, waar we eigenlijk nog nooit echt geweest waren. Er was volop eten, drinken en muziek. Het halfuurtje terug lopen was minder leuk, want het was inmiddels pikdonker en behalve de lampen van langsrijdende auto’s is er geen verlichting.

2 comments to 15 september 2018 ‘Wolfer Straßenfest’