ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

19 september 2018 ‘koeienstalbuitendeurstijl’

19 september 2018 – met 24 tot 30 graden is dit al weer de 3e dag op rij met mooi weer.

Bij de voordeur hebben we weer wat verf van het zandsteen kozijn afgehaald. Dit is echt een monnikenwerk. Voor de afwisseling hebben we ook wat Putz van de zuil afgehaald. Het is een hergebruikte Toscaanse zuil van zandsteen en één van de stopplaatsen van rondleidingen door Kröv.

In de koeienstal moest de stijl van de buitendeur erin gezet worden. De muur leek hier beter dan bij de doorgang naar de garage, al weet je nooit wat er gebeurd als je een gat van 10 mm in een oude baksteen boort. We hebben de stijl met 2 M10 ankers en 1 schroef en plug vastgezet aan de buitenmuur. Daarnaast zitten er bovenin 2 lange schroeven en zitten er de nodige schroeven op die ingemetseld worden.

Het vastzetten ging zonder probleem en we kunnen nu verder met het stucwerk. We wilden dit aanvankelijk morgen doen, zodat de kit kon drogen, maar omdat de stijl vrij stevig vast zat, was de kans op bewegen klein en konden we vandaag al gaan stuken.

De geïmpregneerde planken en de gebeitste randjes waren droog en kon tegen het plafond aan. Het nadeel van de sloophoutplanken is dat ze verre van recht zijn, maar dat weegt niet op tegen het voordeel en dat is het mooie verkleurde uiterlijk.

Voor de winter willen we eigenlijk nog wat aan het vakwerk aan de rechterkant doen. Hiervoor is een steiger nodig en dus gaan we een deel van de steiger in de achtertuin afbreken en aan de zijkant opnieuw opbouwen. Het moet een niet te grote verrijdbare steiger worden en de vraag is of dat gaat op de zeer ongelijke grond. Het begin staat er, morgen de rest.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.