ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

21 september 2018 ‘regen’

21 september 2018 – zoals voorspeld was, wordt het vandaag wat koeler, maar 17 tot 28 graden is nog steeds niet slecht. Vervelend is dat er kans op regen is en nog vervelender is, dat er ’s ochtends al wat regen viel.

We hadden net de “rolsteiger” verplaatst om het volgende stuk vakwerk te doen, toen de regen begon. Hierbij moesten we de steiger wel wat smaller maken, omdat de tuin voor het vakwerk ook smaller wordt. Een stuk vakwerk konden we nog doen voordat de regen ons naar binnen dreef.

Gelukkig is er nog werk genoeg binnen. In de koeienstal zijn we begonnen met het verven van het laatste stuk muur, links en recht van de buitendeur.

Ook hebben we de lamp opnieuw opgehangen. Hij krijgt nu 2 ophangpunten, waardoor hij niet meer in het midden kan hangen. Vanavond als het donker is, gaan we hem testen, maar de daglichttest -met in gedachte het sloophoutplafond erboven- was positief.

We hebben een 2e kandidaat voor de drempel van de deur tussen garage en koeienstal gevonden. Het is een behoorlijk doorleefde plank en het voordeel t.o.v. de eerdere plank is, dat deze aanzienlijk breder is. Een (groot) nadeel is, dat het geen eikenhout is, maar een zachtere houtsoort die ook lichter is. Nadat we de plank schoon gemaakt hebben, hebben we een stukje gebeitst om te kijken hoe dat er uit ziet. 

De buitendeur van de koeienstal hebben we opgeknapt aan de binnenkant, maar hiermee zijn de rotte onderkanten van de planken en de behoorlijk tochtspleten tussen de planken niet verdwenen. Dit gaan we oplossen door er aan de buitenkant nog een laag planken tegenaan te zetten. Een paar jaar geleden hebben we wat oude planken gekregen en die krijgen nu na jaren in de weg liggen een goede bestemming. We hoeven alleen het vuil eraf te schuren en ze in de impregneerolie te zetten en dan kunnen ze op de deur.

De verf op de muur in de gang was droog en nu kon het “randje” tussen de 2 kleuren erop. Wat er in de toekomst met de gang gaat gebeuren weten we nog niet, maar voorlopig is er weer iets afgewerkt.

Het afsluitende karweitje vandaag was weer een stuk koeienstalvloer verven. We hoeven er vandaag toch niet meer overheen en morgen is het droog genoeg om op te lopen.

1 comment to 21 september 2018 ‘regen’