ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

5 oktober 2018 ‘knotvlierdag’

5 oktober 2018  – vandaag zou het mooie herfstdag kunnen worden, met temperaturen boven de 20 graden. ’s Ochtends was daar nog weinig van te merken, want het begon koud en nevelig en in de Scheune was het nog niet eens 10 graden. Gelukkig werd het gaandeweg de dag warmer en konden we ’s middags buiten zitten.

Met dit weer en met nog kouder weer op komst, is een tochtende buitendeur niet zo handig. We zijn daarom verder gegaan met de extra laag planken op de buitendeur van de koeienstal. De planken zitten er nu op en de meeste zitten al vast met slotbouten. Die zijn nu nog mooi glimmend, maar ze worden matzwart.

Jaarlijks begin oktober snoeien we de vlierbes tot het model ‘knotvlier’. We hebben we weleens een jaar overgeslagen, maar toen werd de boom te groot. Een deel van de takken hebben we voor het takkenhekje gebruikt en met de rest hebben we de bospaadjes in de boventuin bedekt.

De drempelpuzzel was niet helemaal naar onze zin en we hebben nog wat verder gezocht naar betere stenen. Die hebben we gelukkig gevonden, zodat we de stenen nu in het cement kunnen leggen.

De rest van de werkdag hebben we gevuld met het verven van het vakwerk aan de rechterkant. Voordat de vakken gevuld worden komt er een laag verf op, zodat het geknoeide leem er makkelijker afgeveegd kan worden. De steiger heeft 2 hoogtes en we doen ieder een deel. Nadat het stuk waar we bij konden was gedaan, hebben we de steiger verplaatst zodat die klaar staat voor morgen.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.