ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

6 oktober 2018 ‘zichtwerk’

6 oktober 2018 – qua weer wordt het een dag als gisteren, met ’s ochtends een koude nevel en vooral ’s middags zon.

We gaan het werk hierop afstemmen: ’s ochtends binnen en ’s middags buiten.

Nadat de laatste slotbouten in de buitendeur van de koeienstal vastgezet waren, hebben we de binnenkant van de deur gebeitst. Hij is nu een stuk donkerder waarbij de nerf zichtbaar blijft en past prima in de koeienstal. De buitenkant hebben we daarna in lijnolie gezet en die is nu ook af.

Voordat we verder kunnen met het plafond in de koeienstal moeten er eerst de nodige elektriciteitskabels getrokken worden. Het is een uitdaging om nu te bedenken waar en welke apparaten je in de toekomst gaat gebruiken. We hebben 8 kabels in diverse diktes gelegd en dat zou voldoende moeten zijn.

Veel werk wat we doen is nagenoeg onzichtbaar. We breken bijvoorbeeld een trapje af, graven de grond eronder af, brengen drainage aan, vullen het weer en maken weer een trapje. Het eindresultaat is, dat er nog steeds een (beter begaanbaar) trapje is.

Het is daarom altijd leuk om iets te doen wat je meteen ziet. Binnen is dat het stuken en verven van de koeienstal en buiten is dat nu het verven van het vakwerk. Gister zijn we begonnen met het verven van het vakwerk aan de rechterkant en daarmee begint dat deel op een vakwerkhuis te lijken. De kleur is Oxiderood, oftewel RAL 3009 voor de kenners.

Vandaag hebben we weer een stuk gedaan. Afmaken lukte net niet, want de verf was op. Omdat we nooit eerder met deze verf gewerkt hadden, hadden we maar 1 liter besteld. De verf bevalt gelukkig goed en we hebben nog 2,5 liter besteld. Als het goed is komt die begin volgende week en dan kunnen we verder.

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.