ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

9 oktober 2018 ‘mission (im)possible‘

9 oktober 2018 – vandaag is het weer een normale werkdag en met temperaturen van 17 tot 24 graden kan het een mooi herfstdag worden.

De slotbouten waarmee we de planken van de buitendeur van de koeienstal hadden vastgezet waren wat te lang. Dat zag er niet zo mooi uit, dus hebben we ze afgeslepen en daarna de scherpe kantjes eraf gevijld. De deur ziet er oud uit, behalve de glimmende slotbouten en scharnieren. Dit hebben we opgelost door ze zwart te verven en de deur past nu prima in het geheel.

Toen we het huis gekocht hadden, lagen er nog allerlei spullen in; echte zooi en vuilnis, maar ook bruikbare spullen. In de laatste categorie viel o.a. het spatscherm voor achter het fornuis. Het stond al een tijdje op de planning om het op te hangen en dat is dus vandaag gebeurd.

Kortgeleden hadden we de film ‘Mission Impossible Fall Out’ gezien, waar ze draden moesten doorknippen om te voorkomen dat er bommen ontploften. Zo erg was het bij ons gelukkig niet toen we draden moesten doorknippen om een keramische kookplaat van 400 Volt geschikt te maken voor 230 Volt. Net als in de film ging het bij ons ook goed en hadden we werkende kookplaat.

De doorgangpuzzel die klaar om gelegd te worden was vandaag aan de beurt. We hebben voor leisteen gekozen om te laten zien dat de doorgang in een leisteenmuur zit. We zijn begonnen met de grootste steen, de ‘stapsteen’ en hebben daarna de andere stenen er omheen gelegd. De stenen liggen vast in cementmortel en als die droog is, dan kan het gevoegd worden.

Net als eergisteren hebben we tot het donker begon te worden klimop van de linker tuinmuur gepulkt. Echt snel gaat dit niet want overal zitten centimeters dikke wortels van de klimop tussen de stenen.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.