ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

25 oktober 2018 ‘IR-verwarming’

25 oktober 2018 – we kwamen in de schemering in Kröv aan, met achter ons een aanhanger met hout; een stel planken en 2 spoorbielzen. Omdat het vorige keer gelukt was om een plak van de testbiels te zagen, gaan we nu voor een deur van plakken spoorbiels.

Het had weer behoorlijk kastanjes geregend en de tuin was met name rechtsachter bezaaid met die ondingen. Tot het te donker werd hebben we kastanjes geraapt en weer bijna 2 emmers gescoord.

Er was ook nog tijd om de aanhanger uit te laten; de planken (3 meter lang, 20 cm breed en bijna 3 cm dik) gingen vlot, maar bij de 2,6 meter lange eiken bielzen kwamen de nodigde zweetdruppels los.

Net als de vorige keer was het 14 graden in de woonkamer en in plaats van het kleine gaskacheltje hebben we de infraroodverwarming (IR) gebruikt. Het duurt even voordat die op gang is, maar het is comfortabeler dan het zuurstofverbruikende gaskacheltje. Het nadeel is het uiterlijk, maar we gaan op zoek naar een mooiere uitvoering.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.