ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Een nieuwe oude lamp

Oktober 2011 Nog steeds zijn we niet klaar met opruimen en vinden we nog “nieuwe” dingen. Dit keer een plafond lamp die erg veel leek op de slaapkamerlamp. Hij leek ons bruikbaar als woonkamerlamp ter vervanging van “de lamp van Damocles”, maar dan moest hij wel wat opgeknapt worden.
De bedrading met deels verteerde isolatie werd vervangen en het porceleine kroonsteentje werd vervangen door een kunststof versie (naderhand zagen we op Internet dat proceleine kroonsteentjes nog steeds te koop zijn). Toen dit allemaal gedaan was, kon de lamp getest worden en wonder boven wonder bleek het peertje nog goed te zijn. Inmiddels hangt hij op z’n nieuwe plek in de woonkamer en zoeken we nog naar een goede plek voor de voormalige woonkamerlamp.

1 comment to Een nieuwe oude lamp

Leave a Reply