ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Lagedeurkamer

De ‘lagedeurkamer’ oftewel ‘de kamer met de lage deur’ of kortweg ‘de lage kamer’ heeft z’n naam te danken aan de lage deur. Deze kamer ligt aan de achterkant van het oudste deel van het pand en is alleen te bereiken via de slaapkamer.

2007 – 2016

Aan de kamer zelf hebben we sinds we het pand gekocht hebben weinig meer gedaan dan losse stukken behang verwijderen. Dat behang was los gaan zitten door het water wat jarenlang via het lekke dak naar binnen kwam. Een paar jaar geleden hadden we de lekkage verholpen en een nieuwe dakhoek gemaakt, maar voor de rest hadden we er nog niets aan gedaan.

2017

We hebben de ramen er 1 voor 1 uitgehaald, geschuurd, de ruitjes eruit gehaald en waar nodig vervangen, ruitjes weer vastgezet, ramen geverfd en teruggezet. Ook het kozijn hebben we geschuurd en geverfd, zodat het er weer een paar jaar tegen kan.

19 september 2017 – in de kamer met de lage deur is jarenlang water naar binnen gelekt en de hoek tussen wand en plafond was in het begin een kleffe schimmelzooi. Nu is het dak dicht en de afgelopen dagen zijn we verder gegaan met het weghalen van de loslatende verf en stucwerk. De eerste stukken balk zijn zichtbaar en dat ziet er minder slecht uit dan gedacht.

2018

De foto’s van ‘de kamer met de lage deur’ op een rijtje: