ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Projectbeschrijving

21 februari 2015 – om de site te kunnen doorzoeken hadden we rechtsboven een zoekfunctie neergezet, maar die werkte maar half. We hebben nu een andere versie genomen; die staat rechts van het midden en werkt in ieder geval met Firefox 35, Google Chrome versie 41 en Internet Explorer 11 .

In het midden van . . . → Lees meer over: Projectbeschrijving

Websitewerk

De Kröv-arme winterperiode gebruiken we o.a. om de website bij te werken.

28 december 2014 – eerder dan in vorige jaren hadden we alle achterstallige berichten en foto’s op de site gezet.

1 januari 2015 – we zijn wat aan het hobbyen geweest met nieuwe offline versies van de site, maar echt goed werkt het . . . → Lees meer over: Websitewerk

Formulier BG Bau

6 februari 2015 – al vanaf dat we de bouwvergunning kregen, krijgen we elke 6 maanden een formulier van de Berufsgenossenschaft der Bauwirtschaft (afgekort BG BAU) waarop we moeten aangeven wat voor bouwactiviteiten er in de afgelopen 6 maanden plaatsgevonden hebben en welke bedrijven er bij ons gewerkt hebben. Ook moet van de niet-beroepsmatige . . . → Lees meer over: Formulier BG Bau

2015

januari 2015 – het nieuwe kalenderjaar is begonnen en dus ook het nieuwe Krövjaar. Eigenlijk begint het nieuwe jaar in december al, want dan moeten we de premie voor onze Duitse verzekering voor het komende jaar betalen. Echt spectaculair is dit niet, maar het is het wel het begin van weer een Krövjaar.

Net zoals . . . → Lees meer over: 2015