ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 9 juni 2014

9 juni 2014 –ook op 2e Pinksterdag worden er hier geen herriemakende (bouw)werkzaamheden uitgevoerd, maar omdat er altijd nog wel geluidsarme karweitjes zijn hoeven we ons niet te vervelen. Als de voorspelde temperatuur van 37 graden echt wordt gehaald, dan kunnen we altijd nog met een boek in de schaduw in de tuin of in de woonkamer (22 graden vanochtend) gaan zitten.

We dachten ook “even” de lekkende badkamerkraan te verhelpen, maar zoals wel vaker bij werkzaamheden hier, kan “even” hier behoorlijk lang duren. Het idee was om de kraan te vervangen door een kraan die we nog hadden liggen en waaruit we eerder al het binnenwerk gehaald hadden. Deze oplossing was maar van korte duur, want de zittingen in de oude kraan waren verre van goed en dus begon het lekken opnieuw.

Het eerste probleem bij de nieuwe kraan was dat hij toch niet nieuw was. Hij was al eerder gebruikt en de leidingen waren precies de verkeerde kant op gebogen. Terugbuigen lukte maar half en dus kwamen er een paar deuken in de leiding. Helaas bleek de koud water aansluiting te kort en moest alles opnieuw verbogen worden en zit de kraan nu achterstevoren. De sierring aan de bovenkant gaf het volgende oponthoud, want die paste pas nadat er het nodig aan gevijld was. De kraantjes onder de wastafel werkten trouwens ook niet, maar dat konden we oplossen door de nieuwe kraan in de kelder dicht te zetten. Wat lastiger was, was dat er in de koppelingen geen knelringen zaten, maar een soort teflon ring. Die hadden we niet en de (knel)koppelingen en kraantjes die we nog wel hadden pasten niet. Met de nodige moeite kregen we ze van de ene kraan af en op de andere kraan. De waterdichtheid was een ander verhaal, want het overzetten had de teflonringen geen goed gedaan.  Om de kraan helemaal recht te zetten moesten de leidingen nog wat verbogen worden, maar telkens als we dit deden begon de warmwater aansluiting te lekken . Bij een scheve kraan lekte de aansluiting niet en dus staat de kraan nu een beetje scheef. Nadat we de leertjes omgedraaid hadden en het binnenwerk teruggezet hadden, bleef alles dicht en lekte ook de kraan niet meer.

Inmiddels was het al lang etenstijd en dus gingen we opruimen. Omdat we niet weten hoelang dit zo blijft gaan we maar vast een nieuwe kraan en 2 kleine kraantjes voor onder de wastafel kopen.

De voorspelde regen en onweer bleef uit en we hadden alleen eventjes wat windvlagen.

Leave a Reply