ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 19 juni 2014

19 juni 2014 – tegen het eind van de middag gingen we naar Kröv en doordat het bij Maastricht niet echt druk was, verliep de reis prima.

Op het programma staat een weekendje keukenwerkzaamheden. We willen proberen om dit jaar weer een echte keuken te krijgen en daarvoor moet het nodige werk verricht worden: aanbrengen dekvloer met eventueel isolatie, tegelvloer leggen, aanleggen water en elektra, wanden egaliseren, stucen en verven, balken en plafond afwerken en verven, wand naar koeienstal dichtmaken, trapje en deur naar koeienstal, opening met raam naar Scheune maken, vensterbanken, deur en kozijn naar de gang en dan tenslotte natuurlijk de keuken zelf.

Een aardige waslijst dus en we gaan proberen zoveel mogelijk zelf te doen, ook de dingen die we nog nooit gedaan hebben. Lukt het niet (goed), dan kunnen we altijd nog externe hulp inroepen.

In Kröv aangekomen bleek het de afgelopen dagen mooi weer te zijn geweest, want het was 20 graden in de woonkamer en 15 in de keuken. Ook in de tuin was te zien dat het niet veel geregend had, als het al geregend had.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.