ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 18 juli 2014

18 juli 2014 – ook hier is/wordt het vandaag weer warm. De voorspelling is 26 tot 33 graden, maar ondanks de hitte van de afgelopen dagen is het in de woonkamer nog maar 21 graden en dus in de gang en keuken nog wat lager. Lekker koel als je buiten gewerkt hebt.

In de schaduw was het te doen om aan de muur te werken en het stuk wat af is, schuift langzaam maar zeker op richting de rechter buren. We zijn nu bezig met de muur boven het 1e plateau.

Om aan de hitte te ontsnappen werd er in de slaapkamer weer wat leem op de wand gesmeerd. De vorige leem was droog en was blijven zitten, dus kon de volgende laag erop. Als al het leem erop zit, dan moeten we kijken met welke Putz we het gaan afwerken.

De laatste planken uit de garage werden schoongemaakt en de te slechte stukken hebben we afgezaagd. Totaal hebben we 77 oude dakplanken gered van de sloop of de kachel, met een oppervlakte van ca. 33 m2. Dit zou genoeg moeten zijn om de binnenkant van het dakvlak boven het open deel van de vide mee af te timmeren.

Tussendoor stond er ook nog een “work-out” op het programma, want de zakken zandcement (van 40 kg.) moesten even verplaatst worden. Samen met een paar zakken mortel (ook 40 kg.) die we ook nog moesten verplaatsen, hebben we in totaal zo’n 1.400 kilo verplaatst.

Rond zeven uur zat het werk erop en gingen we eten in het Echternacher Hof, waar het nog ruimschoots warm genoeg was om buiten op het terras te zitten.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.