ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 25 juli 2014

25 juli 2014 – we hadden een opruimweekend gepland, om o.a. plaats vrij te maken voor de steiger voor het vakwerk aan de rechterkant.

Het opruimen ging wat sneller dan verwacht en ’s middags was de ruimte vrij voor de steiger.

Op de muur werd weer een stuk gepuzzeld, gevuld en gecementeerd aan de muur boven de overgang van het 1e plateau naar het 2e deel van de trap. De complete fotoserie van de tuintrap/-muur staat hier.

Tussendoor hebben we nog wat bramen geplukt, maar heel groot is de oogst (nog) niet.

Tegen het einde van de werkdag begon het te regenen; niet echt hard, maar te irritant om in te werken op de muur. Bij het leeghalen van de vakken ging het nog wel, want daarbij stonden we deels onder de overstek van het dak. De fotoserie van de werkzaamheden aan dit vakwerk staat hier

We hebben daarom nog even in de slaapkamer gekeken en gewerkt en toen het vakwerkvak waarvan we bezig waren leeg was, zijn we gestopt, omdat het ondertussen ook al 6 uur geweest was.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.