ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 26 juli 2014

26 juli 2014 – de dag begon zonloos, maar het was in ieder geval droog. Al snel kwam de zon en die zou de hele dag blijven schijnen.

We zijn begonnen met de aanhanger rijklaar te maken, met zeilen, een net, spanbanden en touwen en daarna konden we “echt” aan het werk .

Dankzij de schaduw van diverse bomen konden we ondanks de zon toch nog vrij veel aan de tuinmuur doen. Dit keer was de muur boven de hoek van het 2e en 3e deel van de trap aan de beurt. Hier moest eerst een grote afdeksteen op z’n plaats gelegd worden, om daarna weer verder naar het midden te werken.

Tussendoor hebben we in de slaapkamer nog wat stucwerk afgekrabd en onze leemrestoratie bekeken.  We hebben het idee om ergens een stuk van de basisconstructie van vakwerk en leem zichtbaar te laten en af te dekken met een plaat glas of kunststof, zodat je het wel kunt zien, maar geen last hebt van het stof.

In het kader van de ontginning van de boventuin hebben we 4 bomen/boompjes linksachter omgezaagd, zodat het daar ook weer wat lichter is. De hazelaar in de benedentuin was ook weer flink uitgeschoten, dus die kreeg ook een knipbeurt.

Doordat we opgeruimd hadden, konden we makkelijk ladders tegen het vakwerk zetten om de vulling eruit te halen. Het leeghalen ging weer vrij snel en de inhoud ligt op 2 hopen; bruikbare stenen en af te voeren puin. Het vakwerk is nu helemaal leeg, we moeten alleen nog kijken wat er nog weg kan c.q. moet in de linker hoek, zonder dat het vakwerk naar beneden komt.

Omdat het ’s avonds nog warm genoeg was, zijn we eerst eten gaan halen, wat we in de tuin opgegeten hebben en daarna zijn we bij Marcello’s ijs gaan eten.

1 comment to Nieuws 26 juli 2014

  • Marianne

    een na laatste alinea: onder moet zonder zijn.
    laatste alinea: opgegeven moet opgegeten zijn.