ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 2 augustus 2014

2 augustus 2014 – het weer zou ongeveer hetzelfde worden als gisteren; 24 tot 31 graden met aan het eind van de dag zo goed als zeker regen, hagel, onweersbuien en windvlagen. Het leek er anders uit te gaan zien, want voor 11:00 uur vielen de eerste druppels al. Gelukkig bleef het bij een paar druppels en beschut onder de kastanjeboom konden we gewoon verder werken.

Bij het werk aan de tuinmuur en tuintrap was er sprake van een nieuwe mijlpaal; de muur is af tot aan de (linker) bovenkant van de trap! Dit betekent dat de trap nu echt gebruikt kan worden!
Hiermee is het nog niet af, want aan de rechterkant van de trap is ook nog een stukje muur wat gerenoveerd moet worden. Momenteel staat de stalen noodtrap daar nog en die moeten we nu eerst weghalen voor we verder kunnen.

Binnen hebben we de tijdelijke afdichting af gemaakt voor de nu deurloze opening in de muur achter het vakwerk.

Het werken op het toekomstige binnenterras wordt nog steeds bemoeilijkt door de grote hoeveelheid hout die daar bij het slopen van het dak neergelegd is.  Dit hout moest nog steeds uitgezocht worden op bruikbaarheid, om daarna ontspijkerd, schoongemaakt en geïmpregneerd te worden.

Om te beginnen hebben we er een paar oude Sparren uitgehaald die we later samen met de schoongemaakte planken willen hergebruiken boven de vide. Daarna hebben we nog wat andere balken gedaan en ook wat stukken hout afgekeurd en in de tuin gegooid.

Omdat er geen tijd was om alles schoon te maken en uit te zoeken, hebben we de rest maar opgestapeld voor de volgende keer. We kunnen er nu in ieder geval weer lopen en zitten en de timmerman heeft ruimte om te werken.

1 comment to Nieuws 2 augustus 2014