ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 7 november 2014

7 november 2014 – gelukkig hoefden we vandaag de keukenvloer niet te maken, want het was er net geen 7 graden. Voor wat betreft het materiaal had dat net gekund, maar echt lekker werken is het niet. De weersvoorspelling (voor buiten) is 6 tot 13 graden; ook niet echt warm.

Op het programma stond het opmaken van de zak Putzglätte waarmee de muur van de slaapkamer en toekomstig atelier weer verder gerepareerd werd. De hoek met de kamer met de lage deur is nu af.

Buiten werd voor de laatste keer dit seizoen de lange ladder opgesteld, om het zeil voor het terras te hangen. Dit om het enigszins te beschermen tegen het herfst- en winterweer. Ook op andere plaatsen werd het wat dichter gemaakt voor de winter.

We hadden nog 2 zakken cement van de keukenvloer over en omdat we het in de winter niet goed vorstvrij kunnen opslaan, hebben we dit maar in de gang gelegd. Bij de put was daar nog een cementloos stuk waar we hebben gegraven om de waterleiding te vervangen. Ook bij de keuken ontbrak al een paar jaar een stuk vloer en dit kwam door de aanleg van een drainage buis. We hebben het zandcement gewoon op het puin/leem gestort en omdat de laag niet erg dik is, is het afwachten of het stevig genoeg wordt. Hier overheen gaan we volgend jaar tegels leggen en dan kan het er weer tegen totdat we de vloer in de gang gaan vervangen.

Buiten hebben we nog wat foto’s van de tuinmuur en de tuintrap gemaakt; die gaan nu voor het eerst in jaren weer zeilloos de herfst en winter in. Het zeil moet er toch een keer af en we zijn erg benieuwd hoe alles zich zal houden.

’s Avonds zijn we gaan eten in de “Grüne“. Daarna hebben we wat door Kröv gewandeld en zagen dat de nodige horecagelegenheden al aan de winterstop begonnen waren.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.