ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 22 december 2014

22 december 2014 – om onze website beter te kunnen back-uppen en om via Ftp makkelijk overbodige bestanden te kunnen wissen, hebben we de WordPress plugin BackWPup, Dropbox en het Ftp programma  Cyberduck geïnstalleerd,

BackWPup – we zochten al een tijdje naar een eenvoudige manier van het maken van een back-up van de database en bestanden van onze website. Dit back-up moest dan ook nog op een eenvoudige manier gedownload kunnen worden. We hadden al diverse WordPress plugins geprobeerd, maar de omvang van onze site bleek vaak een probleem te zijn. De honderden artikelen en de ruim 4.000 foto’s hebben inmiddels een omvang van 1,5 GB, waardoor de site niet even simpel te mailen is. Na wat gezoek kwamen we uit op de plugin BackWPup. 

Cyberduck – bij het uitvoeren van BackWpup bleek dat er op de server nog wat files en directories van verwijderde plugins achtergebleven waren. Het lukte niet om ze er met het tot dan toe gebruikte Ftp programma af te halen. Na wat op internet rondgekeken te hebben, kwamen we Cyberduck tegen. Installeren was eenvoudig en dat zelfde gold voor het verwijderen van directories en files via Ftp.

Dropbox – omdat het back-up bestand wat BackWPup maakt te groot is om te e-mailen, hebben we gebruik gemaakt van de mogelijkheid om het automatisch te verzenden via Dropbox.

Inmiddels hebben we een paar back-ups gemaakt en het lijkt prima te gaan. Op een andere computer gaan we een offline versie van de website zetten en eens kijken of dat gaat met deze back-ups…

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.