ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Het 5e boek

26 december 2014 – het jaar is snel voorbij gegaan; het is al weer december en dus “boekenmaand”. Jaarlijks maken we een fotoboek over de gebeurtenissen en dit is het 5boek en deel 4 van de grote verbouwing (deel 1 was ‘Bouwval gezocht en gevonden’). Op de voorkant staan werkzaamheden aan het dak en op de achterkant een herstelfase van een slaapkamerwand.

Ook nu weer wat over Kröv en de activiteiten in 2014 zoals het Trachtentreffen en het Oldtimertreffen. Wandelingen, plaatsen en bouwwerken zijn er maar weinig dit jaar, want we hebben veel gewerkt en (te?) weinig vakantie gehouden.

Zoals de titel al aangeeft gaat het over de verbouwing en in 2014 was dat: reparatie van slaapkamerwanden (waar we voor het eerst met Lehmputz gewerkt hebben), werkzaamheden in de keuken (waaronder het zelf leggen van een zwevende dakvloer) en tal van andere klusjes.

Met behulp van anderen is dit jaar het vakwerk aan de rechterkant en een stuk van de achtergevel gerenoveerd. Ook binnen is er het nodige gebeurd. Natuurlijk waren er weer onverwachte dingen zoals een lekke waterleiding en een lek dak.

Een mijlpaal buiten was dat de tuinmuur en de tuintrap zeilloos de herfst, winter en lente ingaan en we erg benieuwd zijn hoe dit gaat. Voor wandelaars in de omgeving heeft Kröv hierdoor een oriënteringspunt minder, want het felblauwe zeil was van grote afstand te zien.

Leave a Reply