ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

De pruimenboom doet het!

29 maart 2015 – toen we het pruimenbomenbos in Kröv gingen slopen, hebben we ze eerst tot ongeveer een halve meter afgezaagd.  Omdat het zo’n 15 tot 20 boompjes waren met een stam van 5-7 cm. dik, was het opeens een stuk lichter in dat deel van de tuin. De bomen zelf leken niet onder de indruk van ons werk, want korte tijd later schoten ze aan alle kanten weer uit. We zijn ze toen maar gaan uitgraven en hebben er 1 mee naar Nederland genomen. Gedurende herfst en winter gaf de boom geen teken van leven, maar nu het lente is schiet hij uit (de foto is vanwege de regen niet zo duidelijk, maar als je goed kijkt zie je het). De grond is hier veel minder goed en het is afwachten hoe het verder gaat, maar het begin is er!

Leave a Reply