ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 17 april 2015

17 april 2015 – rond het middaguur vertrokken we naar Kröv en hiermee begon het seizoen 2015. De reis ging zoals gepland en met redelijk zonnig weer kwamen we aan.

Tussen Ürzig en Kröv  hebben we een korte stop gemaakt om de voortgang van de Hochmoselübergang te bekijken. Omdat we niet meer wisten hoeveel pilaren er vorig jaar af waren, hebben we een foto gemaakt om thuis ‘de 7 verschillen’ te zoeken.

Aangekomen in Kröv leek als nog te zijn zoals het was en ook ons huis stond er nog. Tijdens het uitladen kwam de buurman eraan en Kröv deed z’n naam als wijndorp eer aan, want we werden meteen uitgenodigd voor een glas wijn.
We hoorden dat de Nederlanders die het Echternacher Hof exploiteerden vertrokken waren. Dat idee hadden we al een beetje, want hun website was al maanden offline.

Toen we na het  bijpraten door het dorp wilden gaan wandelen kwamen we de andere buren tegen. De overburen hadden nog een stuk van het Echternacher Hof gekocht en we kregen een rondleiding. Vooral de hoge kelders met een kruisgewelf waren zeer indrukwekkend. De zolder hebben we helaas niet gezien, maar dat komt misschien nog wel een keer.
Een ander deel van het Echternacher Hof, ook met een mooie kelder, heeft een tijd te koop gestaan, voordat het gekocht werd door een Luxemburger.

Na de soort van winterstop is het altijd spannend of er iets gebeurd is. Gezien de sterk verbeterde constructieve toestand waarin het pand nu verkeert, verwachten we eigenlijk geen gekke dingen, maar je weet maar nooit. De ladders werden weer op hun plaats gezet en de luiken geopend, zodat we overal weer min of meer normaal konden lopen.

De rondgang leverde niets bijzonders op, gelukkig geen instorte daken, afgevallen stucwerk, sporen van ernstige lekkage of ander ongein. Eigenlijk zag alles er goed uit, met name de gerepareerde leemwand en stucwerk in de slaapkamer annex toekomstig atelier.
Het enige wat we ontdekten waren een paar losse stenen in het gangetje en wat later toen we het bed gingen opmaken, een verlaten muizennest in een dekbed.

Ook buiten zag het er goed uit en trap en muur hadden de zeilloze winter overleefd.

T.o.v. vorig jaar liep de tuin duidelijk achter; de struiken en bomen hadden nog weinig bladeren, maar een laag soort onkruid had al wel alle paadjes overwoekerd. Positief was, dat de nieuwe bessenstruik de winter overleefd had en volop aan het uitschieten was.

De eerste dagen in Kröv zijn eigenlijk elk jaar hetzelfde, want het begint binnen met  schoonmaken en buiten met het ruimen van bladeren en kastanjes in de tuin. Doen we dit niet, dan hebben we in no-time een kastanje plantage in plaats van een tuin.

Bij de wandeling door Kröv leek alles nog te zijn zoals het al jaren, of misschien al eeuwen, was. Helaas was het te laat en te koud om op het terras bij Marcello’s een ijsje te gaan eten, maar dat komt ongetwijfeld nog wel.

1 comment to Nieuws 17 april 2015

  • Marianne

    5e alinea:”verwachtten” moet met een “t” ( teg. tijd.)
    6e alinea:”instortte” moet zijn: “ingestorte”
    achter “ontdekte” moet een “n”.

Leave a Reply