ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 18 april 2015

18 april 2015 – de dag begon met zon en een strakblauwe lucht. Echt warm was het nog niet met 14 graden in de woonkamer en een paar graden lager in de gang en badkamer.

De hele winter heeft er een maximumminimum thermometer in het toekomstige atelier gelegen en die stond op +18 en -1,5. We hebben nog ergens zo’n thermometer neergelegd, maar weten even niet meer waar….

Het leek buiten warmer dan het was, maar we konden toch zonder jas (en later in T-shirt) in de tuin werken.  Dankzij de diepe en beschutte ligging van de tuin konden we ook prima buiten eten.

Vele speciekuipen met bladeren werden achterin de tuin geleegd en emmers en bakken werden gevuld met kastanjes. Hier en daar waren bramen en klimop al weer aardig tekeer aan het gaan, dus de snoeischaar kon meteen z’n taak weer vervullen. Bij het verwijderen van ongewenst groen van de achterste muur zagen we een muurhagedis, ook die had de winter dus overleefd.

Vandaag gingen we weer terug, maar niet voordat we bij Marcello’s ons eerste ijs van 2015 gegeten hadden. Dit smaakte als vanouds en het seizoen is nu echt weer begonnen.

 

 

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.