ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Dorferneuerung

Juli 2009 In overleg met de architect zijn er wat foto’s genomen en hebben we de hoofdmaten opgemeten. Deze gegevens worden meegestuurd met de aanvraag voor een bijdrage (subsidie) vanuit de Dorferneuerung.

Februari 2010 Een bevestiging van onze aanvraag voor een bijdrage vanuit de Dorferneurung ontvangen.
De afdeling Dorferneurung van Kreisverwaltung (districtsbestuur) Bernkastel-Wittlich heeft onze aanvraag goedgekeurd! Uiteraard oonder voorwaarde, dat er o.a. een bouwvergunning afgegeven wordt voor deze werkzaamheden.

April 2010 Op onze vragen naar hoe we nu verder moeten gaan, gaf de architect aan, dat statische berekeningen en berekeningen van de isolatiewaarde een onderdeel van aanvraag van de bouwvergunning vormen. Hiervoor is detailinformatie van de huidige constructie en onze materiaalwensen nodig en dit kan het beste ter plaatse bekeken worden. We hopen dat dit begin mei kan.

Al met al duurt dit traject toch wat langer dan gehoopt en het is maar goed dat we geen echte planning hebben gemaakt…..

Leave a Reply