ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Formulier BG Bau 2015-2

8 februari 2016 – het was weer tijd om het zesmaandelijkse formulier van het BG Bau -voluit Berufsgenossenschaft der Bauwirtschaft– in te vullen. Hierop staat welke bouwactiviteiten er in de afgelopen 6 maanden plaatsgevonden hebben en welke bedrijven er bij ons gewerkt hebben. Ook moet van de niet-beroepsmatige medewerkers het aantal gewerkte uren worden doorgegeven.

De Bauherr of bouwheer (dat zijn wij) is wettelijk verplicht dit in te vullen en hiermee wil men o.a. zwartwerken tegengaan. Ben je te laat met insturen, dan kun je een boete krijgen van  maximaal EUR 2.500. Behalve deze wettelijke plicht zit er ook wat eigenbelang bij, want het is tevens een sociale verzekering in de vorm van een -voor particulieren- gratis ongevallenverzekering.

De formulieren komen per post; wij hebben ze gescand, ingevuld en per e-mail terug gestuurd. We zijn er weer vanaf tot we over een maand of 6 weer een vers formulier krijgen.

Leave a Reply