ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Van Sternenhimmel tot dak

3 april 2016 – normaal zie je op een zomerse dag pas sterren als het donker is, maar boven onze keuken hadden we in 2007/2008 juist een “Sternenhimmel” als de zon scheen. De “sterren” die op de foto te zien zijn, zijn alleen de gaten in de dakbedekking te zien die toevallig tussen de planken in zitten. Ook op de planken zaten gaten en op 1 plaats kwamen we tot ca. 80 gaten op 1 vierkante meter.

Reparatiepogingen waren gegarandeerd tot mislukken gedoemd en dus moesten de dakbedekking en de nodige planken vervangen worden.

In die tijd hadden we ook nog stukken dak die zelfs nog veel slechter waren, zoals boven de Scheune.

We hebben de nodige vierkante meters dakplanken vervangen en overal een nieuwe laag dakbedekking op gedaan. Helaas bleek dat achteraf niet allemaal even zinvol te zijn geweest. De oude dakconstructie was aangetast door het lekken en voldeed bovendien niet aan de huidige eisen. We konden ons eigen werk dus weer slopen.

Nu is de dakellende voorbij en hebben we al een paar nieuwe dakdelen. De dakavonturen staan hier uitgebreid beschreven.

Wil je alleen de foto’s bekijken, dan kan dat hier:
fotoserie van het 1e dakdeel boven de Scheune (2012).
fotoserie van het 2e dakdeel boven de keuken en koeienstal (2013).
fotoserie van het driehoekige Schiefer dak boven de oude puntkamer (2015).
fotoserie van overige dakfoto’s (2008 – heden)

Leave a Reply