ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 9 november 2016

9 november 2016 – dat de temperatuur een stuk onder het seizoensgemiddelde lag, weerhield ons er niet van om rond het middaguur naar Kröv te gaan. Toen de temperatuur onderweg daalde tot het vriespunt, waren we benieuwd hoe warm (of beter: koud) het bij aankomst zou zijn.

In de woonkamer was het 9 graden, in de minder tochtige ruimtes (gang, badkamer/toilet, keuken en koeienstal) was het 7,5, boven was het 5 en in de Scheune annex werkplaats 3,5. Aardig winters dus.

Behalve om het water af te tappen, waren we ook van plan om verder te gaan met het aanrechtblad. Dat lag nog met lijmklemmen voor het 2e verbredingsstuk in de  Scheune. De lijmklemmen hebben we er afgehaald en het zat goed tegen elkaar, met nagenoeg geen naden.

Het 3e en laatste stuk ging een stuk lastiger. Dit was het stuk waar tijdens het zagen de grootste spanning op stond en het leek een beetje kromgetrokken te zijn. Met een vijl hebben we de aansluitingen beter passend gemaakt, maar perfect is het niet. Dat geldt gelukkig voor de meeste dingen in het huis en we hopen dat dit niet te erg opvalt als we het blad in gebruik gaan nemen.

Inmiddels was het half acht en de hoogste tijd om te stoppen en de “koelkastwerkplaats” in te ruilen voor de woonkamer waar de temperatuur inmiddels gestegen was tot een “comfortabele” 16 graden.

Leave a Reply