ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Bijgewerkte pagina’s

Op de site staan de werkzaamheden (per dag) in chronologische volgorde en daarnaast zijn er pagina’s waarop de werkzaamheden min of meer per onderwerp (project) staan. We proberen die altijd meteen bij te werken, maar meestal lukt dat niet. De volgende pagina’s zijn nu bijgewerkt:

 • Keuken: we begonnen met een provisorisch bruikbaargemaakte keuken, maar besloten om het toch grondig aan te pakken. De oude keuken werd volledig gesloopt en er kwamen nieuwe wanden, een nieuw plafond en een nieuwe vloer in. Ook de waterleiding, elektriciteit, deuren, een raam naar de Scheune en het keukenblok worden vernieuwd, De bedoeling was om de keuken dit jaar af te krijgen, maar dat is niet gelukt.
  Het hele verhaal van de keuken staat hier.
 • Tuin: de tuin was een wildernis met metershoog onkruid toen we het pand kochten. Inmiddels zijn er al behoorlijke delen tuin gecultiveerd en wordt ook deel gebruikt voor opslag van bouwafval. Een eerder opgeruimd deel was in de loop van de jaren weer verwilderd en dus hebben het weer “ontgonnen”. 
  Het complete tuinverhaal staat hier.
 • Slaapkamer / atelier: om te beginnen wordt het een slaapkamer, maar uiteindelijk misschien een hobby-atelier. Onder het oerlelijke behang vonden we oude versieringen, we hebben de hoofdbalk blootgelegd en zijn bezig geweest met de ramen, deuren en vloer.
  Wat we allemaal gedaan hebben staat hier.
 • Ramen en deuren: de eerste jaren hebben we werkzaamheden opgeschreven, maar daarna kwam de klad erin, dus ontbreekt de periode mei 2012 t/m 2015. 2016 staat er weer wel op en de ontbrekende jaren komen ooit nog wel een keer.
  Wat we wel opgeschreven hebben staat hier.
 • Gang en trapgat: ook in de gang is het lelijke behang verdwenen en hebben we omkasting van de put gerenoveerd. De afgelopen jaren hebben we het nodige aan de gang gedaan en dit gaan we nu bij elkaar zetten op een aparte pagina. We zijn daar pas kortgeleden in oktober 2016 mee begonnen, dus er is nog wat achterstallig werk.
  Het werk vanaf oktober 2016 staat hier.
 • Dakgoot: de dakgoot stond al bij de projecten die min of meer af waren, maar eigenlijk klopt dat niet. Aan de rechterkant ontbrak nog bij na 10 meter dakgoot boven de koeienstal en de Scheune. 
  Het werk aan de dakgoot staat hier.
 • Tuintrap: het tuintrapproject is verplaats van de lopende projecten naar de projecten die min of meer af zijn.
  Van 2009 t/m 2015 is er aan de tuintrap en tuinmuur gewerkt en dat staat hier.

Andere pagina’s die wel al eerder bijgewerkt hadden:

 • Keukenvakwerk, kijk hier.
 • Dak, kijk hier.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.