ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Een “nieuwe” keukenlamp

7 april 2017 – maanden geleden ergens in 2016 (of misschien 2015?) hadden we een wagenwiellamp gekocht. Zoals bij alle spullen die op het lichtnet aangesloten worden hebben we de bedrading bekeken. De oude bedrading was niet 100% meer en ook de onbeschermde kroonsteentjes waren voor verbetering vatbaar. We hebben de bedrading vervangen en uit een stuk eikenhout hebben we een soort afschermkapje voor de kroonsteentjes gemaakt in de stijl van de lamp. We denken erover om de lamp in de keuken te hangen omdat die daar door de hoogte goed tot z’n recht komt. Hoe we dat precies gaan doen weten we nog niet, waarschijnlijk met een haak en een ketting. 

Leave a Reply