ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

21 januari 2018 ‘weer terug’

21 januari 2018 – nu het weer licht was, konden we de reparatie van het dak zien en dat zag er vanaf afstand wel aardig uit. Het is niet de bedoeling dat dit er jaren op blijft zitten, want eigenlijk zijn we van plan om er dit jaar zonnecellen op te leggen. Dit wordt een systeem waarbij er geen apart dak nodig is; al het dakleer moet er dan af en hopelijk zijn lekkages dan verleden tijd.

Nu we toch in Kröv waren zijn we nog maar een keer naar de Mosel gelopen om naar het ‘Hochwasser’ te kijken, want zo hoog hadden we het nog nooit gezien. De parkeerplaats en tevens evenemententerrein stond onder water en volgens de radio zou het water nog iets stijgen.

We zagen ook dat het water over de Moselweinstraße richting Wolf gelopen was. Bij de huizen aan de andere kant lagen zandzakken en we zagen nu voor het eerst de hoogwater meetstok.

Toen we weer terug liepen, zagen we een paar ganzen die een bijzondere plaats gekozen om te gaan wonen, namelijk het Echternacher Hof. We zagen een gans die landde in een soort zandsteenkozijn en daarna verder naar binnen ging.

Meestal rijden we bovenlangs van Kröv naar Ürzig, maar om te zien hoe de Mosel er uit zag met hoogwater reden we langs het water. Tot iets voorbij Kinheim ging dat prima, al stond de rivier bijna tot aan de weg. Doorrijden naar Ürzig ging niet, want tegenover Lösnich was de weg afgesloten. Je kon wel de brug over; dat hebben we gedaan en aan de andere kant zijn we gestopt om foto’s te maken.

Evenals op de heenweg kwamen we ook nu weer sneeuw tegen. Gelukkig was het minder dan op de heenweg, maar de parkeerplaats van de tussenstop was aardig wit en ook het landschap zag er winters uit.

Leave a Reply