ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Wandeling Rheinstein (2)

10 oktober 2017 – na de lange wandeling van de gisteren, stond er vandaag een kortere wandeling op het programma, omdat we ‘s middags nog naar Burg Reichenstein wilde gaan.

We liepen nu langs de achterkant van Burg Rheinstein en de eerste halte was een oude wachttoren. Het gebouwtje zelf was niet zo bijzonder, maar je had wel een mooi uitzicht op de kant van Burg Rheinstein waar ook de Kommandantenturm zat. Ook het later aangebouwde restaurant Kleiner Weinprinz zat aan deze kant, maar gelukkig stonden daar bomen voor.

Weer iets wat gesloten was, het Schweizerhaus, waar we dachten koffie te gaan drinken met uitzicht op de Rijn. De hele tent was potdicht en verlaten, dus rondkijken ging niet en het uitzichtpunt was onbereikbaar. Er zat weinig anders op dan door te lopen en dat deden we dus. Het pad was wel aardig, dat ging het bos in.

We kwamen langs een stenen ‘iets’, wat later de Bodmannstein bleek te zijn en vervolgens konden we onze natuurkennis ophalen door een stuk over het Walderlebnispfad Binger Wald te lopen. Het leukste onderdeel was de hangbrug over de Kreuzbach.

Het laatste stukje naar liepen we over een asfaltweg naar het Forsthaus Heiligkreuz, waar we iets konden drinken en eten. Het pand was oorspronkelijk vrij oud; gebouwd in 1865, maar ca. 10 laar later al door brandstichting verwoest en weer opgebouwd. De laatste boswachter is rond 1972 vertrokken en sindsdien zit er horeca in. 

Na de culinaire tussenstop liep de weg naar boven en kwamen we op een bossige heuvelrug. We hadden een goed uitzicht op Bingen am Rhein en de ca. 125 km. lange rivier de Nahe die door de stad heen loopt en in de Rijn uitkomt. Je kunt hier ook goed zien dat de Rijn toch wel wat groter is als “onze” Mosel.

Het laatste stukje ging het pad een beetje omlaag, wat makkelijk liep en toen waren we weer aan de achterkant van Burg Rheinstein, waar we een paar uur eerder gestart waren. Het was gelukkig nog niet te laat om naar Burg Reichenstein te gaan.

De complete fotoserie van de wandeling:

Leave a Reply