ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

11 oktober 2017 ‘weer aan het werk’

11 oktober 2017 – na 2 dagen vrij “moest” er vandaag weer gewerkt worden. De temperatuur zou mee kunnen zitten, want maximaal kan het 21 graden worden volgens de voorspellers.

Nadat het deurslot van de woonkamerkast was vastgezet gingen we buiten kijken. Voor we het wisten waren we volop in de tuin bezig, met het rapen van kastanjes, onkruid wieden en het weghalen van een raar struikje.

Aan de rand van het gebroken schiefer terras willen we een soort vlechtwerkhekje maken van vlierbestakken. Als test hebben we wat paalachtig hout in de grond gezet en er wat takken tussen geklemd. We laten het nu even op ons inwerken om te kijken of we de rest ook doen.

Vanwege het mooie weer wilden we eigenlijk nog wel meer buiten doen, maar binnen stond nog wat keuken- en koeienstalwerk op het programma. Op de ouderwetse manier hebben we met hamer en beitel een stuk van de betonvloer in de gang bij de keukendeur weggehaald. Hier komt een tijdelijke drempel totdat we de gangvloer gaan doen. Bij het storten van de afwerkvloer hadden we destijds een soort bekisting gemaakt; die bleek net niet goed te liggen en we hebben de ontstane spleet gevuld met mortel.

Die mortel hadden we toch nodig, omdat we verder gingen met het herstel van de muur tussen de koeienstal en de garage. Hier zaten de nodige stenen los en het stukwerk leeg wel poeder. We hebben een stuk van het ringanker afgewerkt en de hoek met de buitenmuur verstevigd. Ook hebben we gevallen steen opnieuw vastgezet en het stukje muur afgewerkt.

Doordat we wat later begonnen waren, was het inmiddels halfacht en zat het er weer op voor vandaag.

Leave a Reply