ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

“vergeten” wandeling naar Kövenig

9 juli 2017 / april 2018 – bij het opruimen van de computer kwamen we nog foto’s tegen van een “vergeten” wandeling naar Kövenig. Jaarlijks wandelen we minstens 1 keer de heuvel op naar Mont Royal en dit keer liepen we aan de andere weer naar beneden richting het dorpje Kövenig.

Als je Kröv net uit bent, zit je al behoorlijk hoger dan de Mosel en de weg blijft redelijk snel stijgen, zodat je al snel een mooi uitzicht hebt. We hebben deze weg al vaak gelopen, maar het verveelt eigenlijk nooit.

Er is altijd wel iets te zien, zoals deze tractor waarvan een wiel ontbreekt, of de wijnbergkunst die we op de terugweg zagen. Is er niets nieuws te zien, dan heb je altijd nog de mooie uitzichten.

Welke tijd van het jaar je er ook loopt, de enorm bochtige Mosel die tussen de heuvels en langs de dorpjes loopt, blijft mooi. We maken altijd foto’s vanaf de heuvel en zoomen ook vaak maximaal in op “ons” deel van Kröv.

Na de klim richting Mont Royal, gaat de weg, of eigenlijk pad, naar beneden richting Kövenig. Tussen het groen door zie je het dichterbij komen, totdat je op een open stuk Kövenig, de sluis en stuw en Enkirch (aan de overkant) ziet.

Zaken waar je ‘-tig’ keer langs gelopen bent, vallen opeens op, zoals de vangrail aan de hoge kant van de het weggetje in plaats van aan de lage kant, of de valdeur van een huis in een steile haarspeldbocht van de weg van Kövenig naar Mont Royal, die dan ook ‘Zum Mont Royal’ heet.

Het kan ook andersom; zo dachten we dat een huis (wat wij wel mooi vinden) aardig opgeknapt was, maar bleek later toen we oude foto’s uit 2007 bekeken, dat er weinig tot niets veranderd was in de laatste 10 jaar.Hiernaast de foto’s met 10 jaar verschil.

Wel viel ons nu de schuur -met groendak- achter het huis voor het eerst op.  We liepen langs het huis naar achteren en zagen daar de mooie maar vrij verveloze balkonserre met aansluitend een dakterras richting Mosel.

We hebben nog een tijdje door Kövenig gelopen en zijn toen teruggelopen naar Kröv. Hierbij kwamen we langs een ‘steen’ met een toelichting eronder, maar behalve ‘alter Kröver Weg’ was de tekst op de foto niet te lezen.

De fotoserie van Kövenig staat hier en als je de foto’s van de wandeling achter elkaar wilt zien in de juiste volgorde, dan kan dat hier.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.