ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

5 mei 2018 ‘nog een klusjesdag’

5 mei 2018  – het weer doet er vandaag weer een paar graden bij en het gaat richting de 26 graden.

Na de nodige bakken met onkruid ziet de benedentuin er al weer behoorlijk gefatsoeneerd uit en ook de voorste rand van de boventuin kan er weer mee door.

Bij het gebrokenleisteenterras staat nu een zelfgemaakt olifantenbeeld. Als voet hebben we een stuk oude afvoerbuis gebruikt, die we een paar jaar geleden onder de keienvloer van de koeienstal vonden.

Sinds de hagelstorm van 2011 was er een ruitje van een raam in de woonkamer kapot. Nu alle ramen in die gevel opgeknapt zijn, wordt het wel eens tijd om het ruitje te vervangen. Omdat het raam ook een likje verf kan gebruiken, hebben we het hele raam eruit gehaald en zitten er nu wat planken in.

Destijds hadden we kapotte ruitje afgedicht met een stuk zelfklevende dakbedekking en die had het al die jaren prima gehouden. De kleefkracht was nog prima en het viel niet mee om het eraf te krijgen. Het kostte wat moeite om de stukken glas en de keiharde soort van stopverf eraf te krijgen en toen konden we een nieuw ruitje snijden. In de ramen zit oud glas wat maar 2 mm dik is en we hadden nog een stukje liggen uit een ander kapotte ruit.

We hadden gezien dat een glassnijder beter werkt met een druppel olie. De enige olie die we hadden was overjarige olijfolie en of het daaraan te danken was weten we niet, maar het snijden ging goed.

Het onderrandje waar de ruit tegenaan zit was grotendeels verdwenen en vooral de hoeken waren slecht aan toe. We gaan het proberen te repareren met Holzkitt, waarbij we met stukje glas malletjes in de hoeken gemaakt hebben. Het is nu afwachten hoe het er uit ziet als het droog/hard is.

Dit jaar willen we ook verder met de koeienstal. Omdat er niet zoveel licht was hebben we de kleine TL buis vervangen door een langere.

De kleine vlierbes was niet echt klein meer en dankzij de heggenschaar is het nu weer een beschaafd bolvormig boompje. Ook het onkruid wat er omheen stond zorgde weer voor een paar volle speciekuipen.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.