ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

11 mei 2018 ‘tuinmuurbron’

11 mei 2018 – via de Baumarkt en supermarkt en met redelijk mooi weer kwamen we in de loop van de middag in Kröv aan.

We kwamen de nodige bekenden en buren tegen en tijd om nog echt aan het werk te gaan was er niet. Gezien het weer, leek het ons leuk om de bron weer aan te zetten. De pomp werd uit de winterstalling gehaald en daarna hebben we de elektriciteit en de slangen aangesloten. Dat ging goed, nu het water nog. Uit de muur kwam een straal bijna zwart water, maar uit de waterloop halverwege kwam niets. Het filtertje in de koppeling zat verstopt, wat geen wonder was gezien de laag zwarte drab onderin de “put”.

Uiteindelijk lukte het allemaal en konden we buiten eten bij het geluid van een klaterende bron uit de tuinmuur en het geruis van water over de kiezels van de waterloop.

Na het eten hebben we nog wat klimop gesnoeid en detailfoto’s gemaakt van de muur aan de linkerkant.

’s Avonds bleek dat de meegenomen LED peertjes een enorm verschil gaven in de lichthoeveelheid van de woonkamer. Voor het eerst is de woonkamer echt verlicht en misschien zelfs iets te verlicht. Dat zou overigens geen probleem zijn, want we kunnen altijd een lampje losdraaien.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.