ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

13 mei 2018 ‘rustig aan’

13 mei 2018 – de dag begon waar de vorige dag geëindigd was; regen. Echt koud wordt het gelukkig niet, want ondanks de buien die voor de hele dag voorspeld zijn, zou het nog 24 graden worden.

Het is zondag vandaag, dus staat er niet zoveel werk op het programma.

Ondanks de voor ons gevoel redelijke hoeveelheid regen die gevallen was, was alleen de bovenste paar centimeter van de grond nat. We hebben wat plantenstekken in de “rozentuin” rechts van de trap gezet, maar het is de vraag of ze het doen in de droge grond.

De grondverf van het woonkamerraam was droog en het ruitje met de beglazingskit zit er nu in. We moeten nu wachten tot dit voldoende uitgehard is, voordat we verder kunnen.

In de gang moest het sierrandje nog afgemaakt worden. Gelukkig hoefde niet de hele gangkast weg en konden we erbij nadat de bovenkant wat opzij geschoven was. De eerste keer hadden we iets te sterk afplakband (voor glas) gebruikt, waardoor de verf van de muur getrokken werd. Dit moest eerst hersteld worden voordat we verder kunnen met het sierrrandje.

Het afgekeurd lampje in het trapgat is weg. Er hangt nu 2-lampige versie van de 3-lampige woonkamerlamp. Zoals wel vaker kon de lamp pas opgehangen worden nadat die was aangepast was.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.