ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

14 mei 2018 ‘goudgerand werk’

14 mei 2018 – het weer was redelijk; het was niet koud en behalve een paar minidruppels viel er niets overdag.

Het nieuwe ruitje in het woonkamerraam zat goed vast, zodat we de ontbrekende stopverf van de andere 2 ruitjes konden aanvullen met beglazingskit.

In de gang staat een andere kast en hierdoor was het ontbrekende sierrandje te zien, of eigenlijk niet te zien. We waren gestopt bij de vorige kast en nu die weg is moet het randje doorgetrokken worden. Dat is nu gedaan en de verf boven en onder het randje is ook hersteld.

Boven de ramen in de slaapkamer hangen “gouden” sierrandjes die zo kitsch zijn dat ze weer goed passen. Als sinds het begin was er één gebroken en nu de slaapkamer opgeknapt is, valt dit uit de toon. Er waren de nodige lijmklemmen nodig om het recht tegen elkaar aan te krijgen, maar we denken dat het zo moet kunnen.

Even naar de bouwmarkt gaan lukte niet vanwege een tussenstop met drank op een terrasje, doordat bekenden zagen en er daarna nog andere bekenden bij kwamen. Wat later dan gepland waren we terug, om tot de ontdekking te komen dat het hout voor het plafondrandje in de koeienstal 15 cm te kort was. Om morgen verder te kunnen hebben we er effe snel met een simpele handgezaagde (en hierdoor niet helemaal rechte) verbinding een stuk aangezet, zodat de lijm vannacht kan drogen.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.