ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

17 mei 2018 ‘Monreal’

17 mei 2018 – dankzij het meewerkende weer werd het bezoek aan het dorpje Monreal een succes. Zonder jassen konden we het dorpje en de beide burchten bekijken en wandelen. Monreal is een klein dorpje met een historische kern waar de tijd al heel lang stil lijkt te staan (meer over Monreal en de foto’s staan hier).

Na door het dorpje te hebben gelopen, hebben we een wandeling gemaakt (foto’s van de wandeling staan hier) in de omgeving. Eerst zijn we naar de ruïne van de Löwenburg gelopen (meer over de Löwenburg en de foto’s staan hier).

Vanaf de Löwenburg is ook de toren van Philippsburg (meer over de Philippsburg en de foto’s staan hier) goed te zien, dus daar zijn we ook naar toe gelopen. Daarna was er nog tijd genoeg om een stukje in de omgeving te wandelen.

Op de terugweg dachten we iets te gaan eten in Bremm, maar daar was niet echt iets te vinden wat ons aansprak.  We waren nog nooit in Bremm geweest en veel leek er niet te beleven. Wel stonden er -zoals in veel dorpjes aan de Mosel wat aardige vakwerkhuizen (meer over Bremm en de foto’s staan hier).

We zijn daarom maar wat verder gereden richting Kröv en vonden in Neef een restaurant waar we prima konden eten, buiten op het terras, in de ondergaande zon, met uitzicht op de Mosel.

Na het eten hebben zijn we naar het Altes Pfarrhaus gelopen om een paar foto’s te maken en daarna zijn we teruggegaan (wat info over Neef en nog een paar foto’s staan hier).

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.