ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

18 mei 2018 ‘koeienstal en overstek’

18 mei 2018  – het weer was redelijk vandaag; geen regen en warm genoeg om buiten koffie te drinken.

Tussen het werk aan de koeienstal door, hebben we de laatste verf op het woonkamerraam gedaan. Als die droog is (morgen?) dan kan het raam weer terug.

De details van de overstek van de achtergevel zijn vandaag weer een paar keer veranderd,. We denken nu echt de “definitieve” versie te hebben, waarbij ook gekeken hebben naar een soortgelijke overstek bij een huis in Monreal. We hebben 4 ondersteuningsbalkjes gemaakt en we gaan morgen kijken of we die ook op de gevel kunnen krijgen.

De buitenmuur van de koeienstal en de muur aan de garagekant worden niet helemaal gestukt. Wat mooiere of grotere leistenen blijven hier en daar zichtbaar, zodat te zien blijft hoe de muren ooit waren.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.